Ombyggnad av vinden etapp 2 - flytt av förråd

Den 3 mars 2015 beslutade stämman att omvandla vinden till lägenheter för att öka intäkterna och därmed förbättra föreningens ekonomi. Man valde alternativet att sälja vinden till lämplig och högstbjudande entreprenör. Förtroendet gick till Kajbo AB som ägs av Matias Alfieri, föreningens ordförande.

Flytt av förråd

För att förbereda och göra plats för lägenhetsförråden, som alla nu ska flyttas till källaren, har vi under vintern gjort underhålls- och ombyggnadsarbeten i källaren.

Den 19 - 21 juni byggs de nya förråden i källaren. Varje lägenhet har tilldelats ett förråd som volymmässigt relaterar till ytan på lägenheten. Varje förråd är märkt med samma nummer som lägenheten den tillhör. Ritning finns under fliken dokument. Hänsyn har i största möjliga mån tagits till vilket trapphus lägenheten ligger i.

Förråden kommer att vara försedda med lås. Nycklarna kan kvitteras ut på gården lördagen den 1 juli mellan 10:00-12:00. Styrelsen kommer att ha tillgång till en ”huvudnyckel” till alla förråd för åtkomst till rördragning, underhåll mm. Inga egna eller extra lås får sättas på förråden.

Alla ägodelar i vindsförråden ska senast den 31 juli vara flyttade till ert tilldelade källarförråd. Mellan den 7 och 14 juli kommer en container vara placerad på Ängelholmsgatan 5. I den kommer ni kunna slänga ägodelar som ni inte vill behålla. Farligt avfall och el-avfall får inte slängas i containern, det har ni möjlighet att slänga på städdagen den 8 juli. Däck får inte heller slängas i containern. Inga ägodelar får ställas utanför tilldelat förråd. Kvarvarande ägodelar kommer att kastas och låsta förrådsdörrar på vinden kommer att klippas upp av styrelsen. Flytt kan påbörjas när ni kvitterat ut nycklar.

Att tänka på

Undvik att ställa tunga saker framför avstängningskranar, ventiler etc. Tänk på att förvara på trätrall eller liknande för att undvika fuktskador. Förvara inte värdefulla saker i förrådet så förebygger du inbrott. Fråga gärna ditt försäkringsbolag vad de ersätter.

Hålltider

Nya förråd byggs: 19 - 21 juni

Kvittering av nycklar: 1 juli 10:00 – 12:00

Flytt: 1 - 31 juli

Container: 7 juli ca 08:00 - 14 juli ca 08:00

Gemensam städdag med tillgång till släp för farligt avfall mm: 8 juli 10:00 – 12:00